Author: Rene Bandsma
Views: 203
Votes: 5

Om uw IMAP -mailbox in te stellen op een iPad die iPhone OS 4 (of kortweg iOS4) draait, dient u volgende stappen te volgen:
  1. Klik in het hoofdmenu op het icoon "Instellingen"
  2. Klik op "Mail, Contacten, Agenda"
  3. Klik op "Voeg account toe..."
  4. Kies voor "Anders"
  5. Klik nu op "Voeg mailaccount toe"
  6. Vul volgende gegevens in:

Naam: Hier vult u de naam in die u als afzender wil laten weergeven
    Adres: Hier vult u uw emailadres in
    Wachtwoord: Hier geeft u het wachtwoord van de mailbox in
    Beschrijving: Dit is optioneel. Als u niks invult zal iOS4 hier zelf uw domeinnaam als omschrijving instellen.
    Nu zal iOS4 op basis van de door u ingegeven gegevens de configuratie automatisch proberen voltooien. Indien dit niet zou lukken, zal u een nieuw venster te zien krijgen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

7. Op het nieuwe scherm verifiŽert u alvast dat er zeker als accounttype "IMAP" geselecteerd staat in plaats van "POP3". Dit is de standaardinstelling.

Onder het gedeelte "Server inkomende post" vult u volgende in:
    Hostnaam: Vul hier de inkomende mailserver in. Standaard is dit "mail.uwdomeinnaam.extensie"
    Gebruikersnaam: Vul hier de gebruikersnaam in.
    Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord in.

Onder het gedeelte "Server uitgaande post" vult u volgende in:
    Hostnaam: Hier vult het serveradres van de uitgaande mailserver in.
    Gebruikersnaam: Hier vult u de gebruikersnaam in.
    Wachtwoord: Hier vult u het wachtwoord voor de uitgaande mailserver in.

8. Klik vervolgens op "Bewaar" in de rechterbovenhoek van het scherm.

Last update: 09:48 AM Friday, January 27, 2012