Search: Browse by Category:
FAQ Main Page > Domeinnamen
ASK QUESTION
Wat zijn de regels voor de aanvraag van een domeinnaam?
 
Print
Tell a Friend
Author: Henri Udding
Views: 32
Votes: 0

 
Er zijn een aantal regels waar men op dient te letten bij de keuze van een domeinnaam.

* Niet iedere naam kan zomaar vrij geregistreerd worden. Een domeinnaam bestaat uit 2 delen. De naam zelf (bijvoorbeeld: easyhosting en de extensie (bijvoorbeeld: .nl). Het http://www gedeelte maakt daarvan geen deel uit.

* Een domeinnaam dient minimaal uit 2 en maximaal uit 63 karakters te bestaan Het mag bestaan uit letters, cijfers en het koppelteken (minteken). . De naam mag geen hoofdletters, geen spaties, en geen andere karakters bevatten dan eerder genoemd.

* De meeste keuzes vallen op bedrijfsnamen zoals bijvoorbeeld: www.ashosting.nl.
* Bepaalde woorden zijn ook uitgesloten als het gaat om .com, .net en .org domeinen. De meeste onzedelijke namen mogen niet.  Bepaalde woorden zijn geblokkeerd. Bijvoorbeeld, alles wat betrekking heeft op de olympische spelen, mag niet uitgegeven worden bij .com, .net en .org domeinen.  Nederlandse gemeente- en provincienamen kunnen alleen door het bevoegd gezag worden aangevraagd, zoals: www.amsterdam.nl of www.stadsdeelraad.nl.  Plaatsnamen als www.overveen.nl zijn vrij te registreren terwijl gemeentenamen als www.bloemendaal.nl gereserveerd zijn door de gemeente.

Voor bepaalde exties gelden aparte regels.

* De .ie (Ierland) extensie vereist een locale aanwezigheid. U moet een contact adres hebben in Ierland
* De .it (italiŽ) extensie vereist een Italiaans BTW nummer , een Italiaans sofienummer of het nummer van een identiteitskaart.

Last update: 04:38 PM Tuesday, May 18, 2010

Related Questions: